Când mizeria atinge idealul

Distribuie
  •  
  •  

„Oameni noi” din politică. Idealiștii. Partea bună e că există.
Partea rea este că nu se va întâmpla nimic din ce cred ei. Pentru că mai există o serie de „oameni noi”.
Cei care au intrat în politică cu un scop. Mărunt… Ca și ei. Să câștige ceva. Orice. În general bani.
Spre deosebire de idealiști, care fac tot ce pot ca lucrurile să se schimbe cu adevărat, respectivii sunt foarte calculați. Pentru că ei știu ce vor. Lucruri mici, mizere, care murdăresc orice ideal. Ca și ei.


Curentul „oameni noi” a apărut ca o necesitate la politica aproape infracțională dusă de PSD. Cum credeți că luptă un “om nou”? Vă puteți imagina?
E simplu. Își face timp să facă un contract mizer.. câteva mii de lei, cu o primărie PSD, în timp ce povestește tuturor că PSD-ul l-a făcut să intre în politică. De ce face asta? Că are niște relații, pe care „omul nou” le-a accesat. Pentru că poate…
Mai trece puțin și în timp ce lumea e total nemulțumită de ce se întâmplă și se organizează pentru primul test electoral important, ce face un alt „om nou”?
Deja știți. Niște contracte. Încheiate cu o parte a administrației asta pe care el, rar sau deloc, o arată cu degetul. Rar, deloc? Da. Să nu deranjeze și să piardă o șansă de a obține niște contracte mai mari. Că din astea de câteva mii de euro s-a săturat.. De ce? Pentru că poate…
Nimeni nu pune sub semnul întrebării modul în care s-au obținut contractele astea mizere. Toți știm că toate contractele publice sunt perfect transparente și fără dedicație…. Sunt simbol al corectitudinii….
Imaginați-vă însă ce se va întâmpla când “oamenii noi” vor ajunge la masa în care se vor gestiona cumva banii publici. Vor deveni repede ceea ce sunt. Oameni vechi. Pentru că vor putea. Acum, ei nu sunt acolo deja dintr-un singur motiv.
Că nu au putut.
Pentru că finii, unchii, prietenii lor vechi din politică nu i-au primit până acum la masa mare a împărțelilor. Că nu au avut ce să pună acolo. Dar acum au. Au speranța și voturile celor care doresc normalitatea.
De care își bat joc.
La final însă, dezamăgirea celor care și-au pus ultimul strop de speranță în “oamenii noi” va fi atât de mare, încât va trece foarte mult timp până când cineva va îndrăzni să mai spere.
Așa că, omule care chiar ești nou! Fă tot ce poți pentru a sta drept!
Și atunci când un alt “om nou” îți spune că e normal să obțină niște bani de la un sistem împotriva căruia tu te-ai decis să lupți, uită-te mult mai atent! Și alege să iei o decizie care să te definească. Pentru că atunci când vei eșua, nimeni nu va mai face diferența între tine și el. Și nu vei mai putea să spui decât….noapte bună!
Eu am ales!

 


Distribuie
  •  
  •