Coruptia ucide (la propriu)!

Distribuie
  •  
  •  

Imaginați-vă o țară. Imaginați-vă ca sunteți sechestrați într-o casă și un criminal vă amenință ca vă ucide. În timp ce își face planurile are un minut de neatenție și puteți da un telefon la urgențe. Sunați și povestiți tot ce ați pățit. Faceți descrierea locației. Vine criminalul și închideți telefonul. Poliția bâjbâie și…în final, ajunge la adresă. Dar nu intră să vă salveze viața. Stă să obțină un document. Mandat de percheziție. La 19 ore după apel, este emis actul și poliția intră. Ați murit demult.
Nu e nevoie să vă imaginați nimic. Lucrurile astea s-au întâmplat. Ieri. În România asta mutilată. Nu erați dumneavoastră în rolul principal. A fost o fată de 15 ani lipsită de orice apărare. Chiar și din partea legilor mutilate, interpretabile, făcute de infractori doar pentru a-i proteja pe alți infractori.
Celor care de câțiva ani tot se chinuie să ne demonstreze că legile sunt prea aspre, că încalcă drepturile unor indivizi a căror singură preocupare o reprezintă încălcarea legii, le spun un singur lucru.
LINIȘTE!! Mergeți și spuneți-i mamei fetiței că poliția trebuie să aștepte la ușă obținerea unei nenorocite de hârtii, în timp ce fetița ei este ucisă. Mergeți toți și stați la rând așa cum faceți zile întregi la televizor, în parlament și peste tot, poate o convingeți pe femeie să vă dea dreptate.
Și încă un lucru.
Să vă rugați să nu fiți niciodată în rolul principal!

 


Distribuie
  •  
  •